søndag 11. juni 2017

Bøker lest i mai 2017

Oppsummering av lesingen min i mai er fort gjort. Jeg har bare rukket gjennom to bøker. Begge bøkene handler på hver sin måte om familieforhold. Jeg har med disse bøkene lest 20 bøker i år. Fordi det har vært så hektisk med andre ting, er den ene hørt som lydbok. Så da er jeg i det minste halvveis til målet om å høre to lydbøker i løpet av året.De ferierende av Emma Straub. 
"For ekteparet Post er den to ukers ferien til Mallorca med storfamilien en feiring: selv har de 35-års bryllupsdag og datteren er ferdig med videregående. Den solfylte øya med innbydende strender, tapas og tennisbaner byr på et etterlengtet avbrekk fra livet på Manhattan. Men ikke alt går etter planen: på ferien rippes det opp i gamle sår og fortrengte hemmeligheter ser dagens lys."
Terningkast 4.Hålke av Helene Uri (lydbok).

"Ebba og Karl har delt sorger og gleder, de har oppdratt barn sammen, elsket, sveket og bedratt. Sår har oppstått, blåmerker er blitt leget. Nå er de pensjonister, med aldrende kropper; ute er det vinter, og når verden en dag er glasert i tykk og hard is, når kommunen ikke har råd til å strø, når en brukken lårhals kan bety begynnelsen på slutten, da holder de seg inne.

Kaffen tar slutt, matskapene blir tommere. I én dag, to dager, flere dager har de bare hverandre. Innestengtheten, isolasjonen, samlivets dynamikk … i løpet av noen vinterdager blir fortidens svik, brutalitet og uvisshet igjen levende, og reiser farlige og umulige spørsmål:

Hva er kjærlighet verdt?
Hvem eier sannheten om et ekteskap?"

Terningkast 5.

1 kommentar:

  1. Ikke lest noen av disse bøkene, men synes boken av Helene Uri kunne vært interessant å lese :)
    - Siri

    SvarSlett